Mediumschap gaat verder dan alleen communicatie met de ongeziene wereld. De basis van Mediumschap is het contact met jezelf, met je eigen licht. Met wie je werkelijk bent, onder al die laagjes conditioneringen. Als je lichaam er niet meer is, is je essentie er nog wél. Jouw bewustzijn, jouw innerlijke licht. Dat is waar mediums contact mee maken, met het bewustzijn van overleden dierbaren. Om te kunnen communiceren met de ongeziene wereld is het belangrijk om goed in verbinding te staan met je eigen essentie. Om te weten wie je zelf bent, waarom je doet wat je doet en denkt wat je denkt. Door zelfinzicht en zelfcompassie wordt je energiefrequentie hoger en word jij makkelijker bereikbaar voor gene zijde. 


Het ontwikkelen van je mediumschap gaat daarom hand in hand met bewustwording van het prachtige licht dat iedereen in zich heeft: pure liefde. Niet alleen jij bent in essentie pure liefde, anderen zijn dat ook. Maar door de waan van de dag willen we dat nog wel eens vergeten, en leven we vanuit belemmerende overtuigingen, die voortvloeien uit onze angsten. 


De opleiding Mediumschap & Lichtwerk is een combinatie van intuïtieve en mediamieke ontwikkeling en het maken van stappen op je weg naar zelfrealisatie door middel van zelfonderzoek en zelfhealing, waardoor je gaandeweg steeds meer vanuit liefde en steeds minder vanuit angst gaat leven en tevens anderen kunt bijstaan in datzelfde proces.  


Opleiding Mediumschap & Lichtwerk 


 
We bouwen in het eerste jaar alles vanaf de grond op. Heb je al voorkennis, opgedaan in de oriëntatiecursus of elders, dan is dat prettig, maar zeker geen vereiste. De opleiding is zowel voor beginners als voor mensen met enige ervaring. Door het specifieke en unieke karakter van de opleiding is het níet mogelijk om in te stromen in het tweede jaar. 

Na afronding van het eerste jaar ontvang je een certificaat van deelname en heb je de mogelijkheid om door te stromen naar het tweede jaar. In het tweede jaar wordt de inhoud van het eerste jaar verdiept en aangevuld, en ga je ook een aantal keer met proefpersonen oefenen. Ook dit jaar wordt afgesloten met een certificaat van deelname.

Na het tweede jaar kun je nog een derde jaar volgen, waarin je de puntjes op de i zet met je mediumschap, zelfstandig aan de slag gaat met oefenconsulten en bovendien handvatten krijgt om een eigen praktijk te starten. Toelating tot het derde jaar is afhankelijk van je inzet en vooruitgang in de eerste twee jaar.


Aan het einde van dit jaar kun je een afsluitend examen doen, waarvoor je een afzonderlijk certificaat krijgt. Na dit jaar kun je zelfstandig aan de slag als medium en/of aurareader.

Niet iedereen heeft de wens of de capaciteiten om professioneel medium te worden. De drie jaar aan ontwikkeling wijzen vanzelf uit waar jouw grenzen liggen. De opleiding heeft vooral tot doel jouw bewustzijn van de Spirituele Wereld te vergroten en jouw verbondenheid met en vertrouwen in de Spirituele Wereld te versterken. De ontwikkeling die je gedurende de opleiding doormaakt op mentaal, emotioneel en spiritueel gebied zal je leven blijvend in positieve zin veranderen. 

Ieder jaar omvat 11 cursusdagen van 10:00u tot 17:00u, verdeeld over ongeveer 12 maanden. Iedere lesdag besteden we enerzijds aandacht aan zelfheling, zelfinzicht en een liefdevolle benadering van de wereld om je heen via diverse werkvormen en anderzijds aan het ontwikkelen van je intuïtieve en mediamieke aanleg door middel van theoretische onderbouwing en praktische oefeningen, die je de ene keer zelfstandig en de andere keer samen met medestudenten uitvoert. Je krijgt ook toegang tot een besloten Facebookgroep waar je afspraken met medestudenten kunt maken om live of via Messenger met elkaar te oefenen. Deelname aan die groep is uiteraard een keuze en geen verplichting. Daarnaast heb je de mogelijkheid om per opleidingjaar maximaal twee uur privéles bij me in te plannen die ook bij de opleidingskosten inbegrepen zijn. 


Opzet

Deze opleiding is vooral een doe-opleiding, ondersteund door theorie. Het belangrijkst zijn je eigen inzet en motivatie. Hoe meer tijd en energie je erin steekt, hoe meer je er voor jezelf uit haalt. Niets 'moet'. Maar jezelf ontwikkelen gaat niet vanzelf! Inzicht krijgen in jezelf en jezelf en anderen benaderen vanuit liefde kan met weerstand gepaard gaan, en afleren wat je jezelf jarenlang hebt aangeleerd kost tijd en moeite. Je hoofd en je intuïtie zijn elkaars tegenpolen. Langzaam maar zeker ga je van de ene pool - je hoofd, waar de oorsprong van je angsten zit - naar de andere pool - je hart, waar de bron van je liefde zit. 

Inhoud van de opleiding:

 • Inzicht in en begrip van de Spirituele Wereld
 • Zelfheling door inzicht in je thema's en blokkades
 • Verhogen van je energiefrequentie
 • Connectie met je Gidsen
 • Mediteren
 • Bewustwording van je eigen energieveld + chakra's
 • Aura’s waarnemen en interpreteren
 • Kleurenleer + toepassing van kleuren
 • Het versterken van je intuïtie en je vertrouwen daarin
 • Psychometrie
 • Communicatie met de Spirituele Wereld (overleden dierbaren, gidsen)
 • Ethiek bij mediumschap 
 • Spirituele/Mediamieke Healing
 • Geïnspireerd spreken

Groep 1: Nijmegen/Ubbergen


Leslocatie: de bibliotheek van De Refter, Rijksstraatweg 37 te Ubbergen
Lestijden: 10:00u – 16:30u

Lesdata 2e jaar: 4 februari 2023, 4 maart, 1 april, 29 april, 27 mei, 8 juli, 2 september, 30 september -> vervalt i.v.m. fysieke omstandigheden, 28 oktober, 25 november, 9 december, 20 januari 2024. 

Lesdata 3e jaar: 3 februari 2024, 17 februari, 16 maart, 13 april, 11 mei, 8 juni (examendag)

Groep 2: Roermond


Leslocatie: MCR Roermond, Minderbroederssingel 44 Roermond (10 minuten lopen vanaf Roermond Centraal Station)
Lestijden: 10:00u – 17:00u

Lesdata: 13 januari, 10 februari, 9 maart, 6 april, 4 mei, 1 juni, 29 juni, 24 augustus, 21 september, 19 oktober en 16 november 2024
Kosten: € 847,00 per jaar, aanbetaling bij aanmelding € 87,00. Betaling in gedeeltes (per les of in twee/drie/vier keer) is mogelijk. 

Heb je een minimuminkomen en ben je daardoor niet in staat om dit bedrag te betalen, maar zou je wel heel graag mee willen doen? Neem dan contact op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Gebrek aan geld mag geen reden zijn niet deel te kunnen nemen als je dat wel graag wilt. 

De kosten zijn inclusief diverse hand-outs die tijdens de lessen worden uitgedeeld, koffie/thee en iets lekkers, maar exclusief lesboek (Mediumschap: Een geschenk uit de hemel) en de lunch, die mag je zelf meenemen. Let op, er is geen koelkast aanwezig. 


Aanmelden voor de opleiding kan via info@bychristi.com. Heb je interesse maar wil je eerst met me overleggen of het iets voor jou is? Mail me dan ook, dan plannen we een (beeld)belafspraak in om van gedachten te wisselen!