Opleiding Mediumschap & Lichtwerk 

Zielscommunicatie - leer luisteren naar de fluisteringen van de ziel 

Mediumschap is een prachtig vak. Ja, vak! Want je werkt met mensen, zowel mensen die 'hier' wonen als mensen die 'daar' wonen. Het enige verschil met mensen die aan gene zijde zijn is dat ze geen fysiek lichaam meer hebben. Verder blijven ze gewoon mensen als jij en ik, met hun eigen persoonlijkheid, die graag aan de achterblijvers hier willen laten weten dat ze er nog zijn, en dat alles goed met ze gaat. 
Maar als je geen fysiek lichaam meer hebt gaat de communicatie anders dan we hier gewend zijn. En zoals bij veel beroepen waarbij je met mensen werkt het geval is, heb je ook bij Mediumschap de juiste tools en inzichten nodig om de manier van communiceren te leren en gericht aan de slag te kunnen.

Innerlijke reis

De opleiding Mediumschap & Lichtwerk is een combinatie van intuïtieve en mediamieke ontwikkeling en het het maken van een innerlijke reis door contact te leren maken met je eigen ziel door middel van zelfonderzoek en zelfhealing. Want hoe sterker je verbonden bent met je ziel, des te krachtiger straalt jouw innerlijke licht en des te steviger sta je in je schoenen in het dagelijks leven, en kun je anderen helpen om hetzelfde te bereiken. 


We bouwen in het eerste jaar alles vanaf de grond op. Heb je al voorkennis, opgedaan in de oriëntatiecursus of elders, dan is dat prettig, maar geen vereiste. De opleiding is zowel voor beginners als voor mensen met enige kennis en ervaring. Door het specifieke en unieke karakter van de opleiding is het níet mogelijk om in te stromen in het tweede jaar. 

 
"Aanrader! Wat heb ik veel geleerd van Christi: te vertrouwen op mijn innerlijke beelden, mijn intuitie is enorm ontwikkeld en ik neem mijn innerlijke wijsheid nu veel serieuzer. Het heeft me in mijn werk als therapeut veel meer kleur, wijsheid en stevigheid gegeven." - C.R. 

Na afronding van het eerste jaar ontvang je een certificaat van deelname en heb je de mogelijkheid om door te stromen naar het tweede jaar. In het tweede jaar wordt de inhoud van het eerste jaar verdiept en aangevuld, en ga je ook een aantal keer met proefpersonen oefenen. Ook dit jaar wordt afgesloten met een certificaat van deelname.

Na het tweede jaar kun je het derde jaar volgen, waarin je de puntjes op de i zet met je mediumschap, zelfstandig aan de slag gaat met oefenconsulten en bovendien handvatten krijgt om een eigen praktijk te starten. Aan het einde van dit jaar kun je een afsluitend examen doen, waarvoor je een afzonderlijk certificaat krijgt. Na dit jaar beschik je over de basisvaardigheden om zelfstandig aan de slag te gaan als medium en/of aurareader. Maar je ontwikkeling stopt hier niet! Je ontwikkeling is altijd in beweging en kun je blijven ondersteunen en stimuleren door middel van workshops, cursussen, zelfstudie, vul maar in... 

Niet iedereen heeft de wens om professioneel medium te worden. De drie jaar aan ontwikkeling wijzen vanzelf uit welke richting je ermee op mag. De opleiding heeft primair tot doel jouw bewustzijn van de Spirituele Wereld te vergroten en jouw verbondenheid met jezelf, de wereld om je heen en de Spirituele Wereld te versterken. De ontwikkeling die je gedurende de opleiding doormaakt op mentaal, emotioneel en spiritueel gebied zal je leven blijvend in positieve zin veranderen. 

Inhoud van de opleiding:

 • Inzicht in en begrip van de Spirituele Wereld
 • Zelfheling door inzicht in je thema's en blokkades
 • Verhogen van je energiefrequentie
 • In de 'power' zitten
 • Connectie met je Gidsen
 • Mediteren
 • Bewustwording van je eigen energieveld + chakra's
 • Aura’s waarnemen en interpreteren
 • Kleurenleer + toepassing van kleuren
 • Het versterken van je intuïtie en je vertrouwen daarin
 • Psychometrie
 • Communicatie met de Spirituele Wereld (overleden dierbaren, gidsen)
 • Ethiek bij mediumschap 
 • Filosofie
 • Spirituele/Mediamieke Healing
 • Geïnspireerd spreken

Opzet

De opleiding is een combinatie van theorie en praktijk. Het belangrijkst zijn je eigen inzet en motivatie. Hoe meer tijd en energie je erin steekt, hoe meer je er voor jezelf uit haalt. Niets 'moet'. Maar jezelf ontwikkelen gaat niet vanzelf! 


Ieder jaar omvat 11 cursusdagen van 10:00u tot 17:00u, verdeeld over ongeveer 12 maanden. Iedere lesdag besteden we enerzijds aandacht aan zelfheling en zelfinzicht via diverse werkvormen en anderzijds aan het ontwikkelen van je mediamieke aanleg door middel van theoretische onderbouwing en praktische oefeningen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om per opleidingsjaar maximaal twee uur privéles bij me in te plannen die ook bij de opleidingskosten inbegrepen zijn.
Groep 1: Nijmegen/Ubbergen


Leslocatie: de bibliotheek van De Refter, Rijksstraatweg 37 te Ubbergen
Lestijden: 10:00u – 16:30u

Lesdata 2e jaar: 4 februari 2023, 4 maart, 1 april, 29 april, 27 mei, 8 juli, 2 september, 30 september -> vervalt i.v.m. fysieke omstandigheden, 28 oktober, 25 november, 9 december, 27 januari 2024. 

Lesdata 3e jaar: 3 februari 2024, 17 februari, 16 maart, 13 april, 11 mei, 18 augustus (examendag)

Groep 2: Roermond


Leslocatie: MCR Roermond, Minderbroederssingel 44 Roermond (10 minuten lopen vanaf Roermond Centraal Station)
Lestijden: 10:00u – 17:00u

Lesdata: 2024: 4 mei, 1 juni, 29 juni, 24 augustus, 21 september, 19 oktober, 16 november, 14 december; 2025: 11 januari, 8 februari, 8 maart 2025.
Kosten: € 847,00 per jaar, aanbetaling bij aanmelding € 87,00. De aanbetaling wordt bij annulering van jouw kant niet terugbetaald. Betaling in gedeeltes (per les of in twee/drie/vier keer) is mogelijk. 

 

De kosten zijn inclusief diverse hand-outs die tijdens de lessen worden uitgedeeld, koffie/thee en iets lekkers, maar exclusief lesboek (Mediumschap: Een geschenk uit de hemel) en de lunch, die mag je zelf meenemen. Let op, er is geen koelkast aanwezig. 


Eén van de deelnemers over de opleiding: 


"Een aantal jaren geleden ging ik met een vriendin mee naar een cursus gegeven door Christi. Ik was sceptisch want dacht dat het allemaal zweverig en weinig concreet zou zijn. Maar Christi geeft op een verrassend nuchtere manier haar lessen en maakt het gewoon leuk om te gaan. Ik ben zelfs de meerjarige opleiding gaan volgen omdat ik mij prettig voel bij haar werkwijze. Open, eerlijk, kwetsbaar en alles in harmonie met de cursist. Elke keer weet ze mij weer positief te verbazen met haar lessen en ik ben mede door haar de afgelopen jaren enorm gegroeid op spiritueel vlak en weet dat ik kan vertrouwen op mijn intuïtie. Zonder haar positieve begeleiding was ik niet zo ver als waar ik nu ben."
E. 

Aanmelden voor het eerste jaar kan via info@bychristi.com. Heb je interesse maar wil je eerst met me overleggen of het iets voor jou is? Mail me dan ook, dan plannen we een (beeld)belafspraak in om van gedachten te wisselen!